2019: een vruchtbaar agile jaar

Terugblikkend op 2019 kunnen we spreken van een vruchtbaar agile jaar voor de leden van AgileHubNoord. Niet alleen bij meetups, maar steeds meer ook via andere kanalen staan we met elkaar in verbinding. In maart van dit jaar lanceerden we het platform www.agilehubnoord.nl en vooral via de LinkedIngroep en -pagina krijgt de interactie tussen de leden nu ook online vorm.

Maar de fysieke meetups blijven natuurlijk voorop staan want plaatsen uiteraard mensen en hun onderlinge interactie boven processen en hulpmiddelen. Zeker nu de meetups vrijwel geheel worden georganiseerd en verzorgd door de leden van het AgileHubNoord netwerk blikken we terug op een vruchtbaar jaar met:

Product Owner en Product Manager

De tweede meetup van AgileHubNoord, op 7 maart, was bij bij MediaCT en werd meesterlijk gefaciliteerd door Marcel Wilmink. Via een interactief keuzemenu (foto hieronder) kwamen precies die aspecten van de rol van de Product Owner en de Product Manager aan de orde die de aanwezigen het meest belangrijk vonden.

Sunny Open Space 2019

De inmiddels traditie Sunny Open Space vond plaats op 4 juli bij Get There. Georgansieerd door Sandra Warmolts en Esther Glasmeijer en gefaciliteerd door velen regelde de wet van de twee voeten dat precies de juiste personen deelnamen aan elke sessie. Onderwerpen die aan e orde kwamen liepen uiteen van ‘hoe breng je een project om zeep tot ”hoe krijg je T-shaped voor elkaar’en van ‘who pays the f**king effort?’ tot een zinderende afsluiting met een PowerPoint karaoke, gepresenteerd door Jan Willem Zijlstra.

LEGO Serious Play

Op 19 september speelde we serieus met Lego bij Atos. Het aantal verschillende eendjes dat met slechts 6 Legoblokjes gebouwd kan worden was verbazingwekkend. Daarna bouwden we spelenderwijs aan veel inzichten in groepsdynamiek. Spelleider bij deze meetup was David Beute; de facilitator was Mariska van Walsum.

Leren leren

We sloten 2019 af bij de Hanzehogeschool Groningen met een meetup over leren leren. Georganiseerd door Erwin de Beer en gefaciliteerd door Haye Jukema leerden we aan de hand van twee casussen waardevolle lessen over agile transities. Meer over je eigen leervoorkeuren en veranderkleuren ontdekt je via de linkjes.

Rest ons nog jullie…

Zoalig Kerstmis en veul heil en zeg’n int Neijjoar
Gloepends schiere kerstdagen en een gelukkig neijaor
Noflike Krystdagen en in protte Lok en Seine yn it Nije Jier!

… te wensen

Oh, en een vooruitblik naar 2020, waarin we op 13 februari starten met de meetup ‘Lean meets Agile’, met Aubrey Schuringa als facilitator.

Tot volgend jaar!


0 Reacties

Geef een antwoord

©2024 AgileHubNoord | privacy | cookiebeleid

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?