Was getekend: Aukje Weening.

Ik ben Aukje Weening, eigenaar van Triangle Solutions in Drachten.
We ontwikkelden rond 2000 een monitoringtool die nog steeds actueel is, TSMS, en in 2008 voegden we daar VDSS aan toe, gericht op de beveiliging van kritieke bedrijfsinformatie en het voorkomen van misbruik daarvan.
We werken aan tools en implementaties die succesvol zijn, snel kunnen worden uitgerold en die minimale impact voor de gebruiker met zich meebrengen.

Wat is jouw rol?
Eigenaar met focus op technisch productmanagement, de spil tussen ontwikkelaars en klant. Zo af en toe wil ik nog wel wat programmeren maar TPM is toch wel het leukste.

Waarom agile?
We hebben een aantal grote klanten die de urgente vragen van hun ICT-afdelingen bij ons neerleggen voor een oplossing en dat moeten we combineren met de vragen vanuit new business. Dat schuurt steeds vaker met onze eigen plan-cyclus zodat we nu -deels lerend vanuit onze dagelijkse werkzaamheden- meer agile willen gaan werken. Op die manier kunnen we vraag en aanbod hopelijk beter matchen.
Een van de eerste stappen was de backlog in een cloudapplicatie zetten. Dat werkte goed alhoewel we in het begin soms wat info kwijt waren en die soms onder andere projecten vonden.
We zijn nu ook bezig met het optuigen van onze eigen GIT-server.

Wat wil je de komende jaren bereiken?
Doel is om pijnloos te kunnen groeien want we raken nu af en toe onze pijngrens. We krijgen steeds grotere multinationals als klant en die hebben hun eigen dynamiek. Dan moet er langer gewerkt worden door de programmeurs omdat het niet makkelijk is om anderen er even bij te halen. Dat zie ik als een grote uitdaging voor de toekomst: Goed opgeleide en ervaren programmeurs vinden.

Merk  je “iets agiles” in andere omgevingen (gezin, buurt- of vrijwilligerswerk)?
Ik heb veel vrijwilligerswerk gedaan, maar dat was toch voornamelijk op de traditionele wijze. Op de bijeenkomst over product ownerschap deden we een oefening waarna je moest luisteren naar wat anderen over jouw vraagstuk voor mening en ideeën hadden. Zoiets zou ook buiten het bedrijfsleven goed inzetbaar zijn

Over AgileHubNoord

Dit was mijn eerste bezoek aan een AgileHubNoord bijeenkomst maar zeker niet de laatste. Lezingen zijn belangrijk maar hier hing een andere sfeer en andere interactie, zeker door de manier waarop vragen werden opgepakt en behandeld. Ik was onder de indruk van de methodiek van liberating structures en ga ook die meetups proberen bij te wonen en te gaan toepassen.

Was getekend: Aukje!

www.tsms.nl

www.vdss.nl

©2024 AgileHubNoord | privacy | cookiebeleid

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?