Daar is die dan, ons eigen platform!

Waarom een eigen platform

De meetup-site die wij tot nu toe gebruiken heeft beperkte mogelijkheden om kennis met elkaar te delen.
En het is niet een eigen site, we zijn afhankelijk van een leverancier waar we niet echt invloed op kunnen uitoefenen. Daarom hebben wij in 2018 besloten een eigen kennisplatform op te zetten.

Van idee tot MVP

In juni 2018 zijn wij voor het eerst bij elkaar geweest. Na enkele creatieve uren waren de contouren van ons platform zichtbaar. We kozen een technische platform en maakten werkafspraken. In de maanden daarna pakte iedereen een stukje op en werkte het uit. Langzaam maar zeker groeide ons platform met technische onderdelen en content. Begin 2019 waren wij zover dat we het woord “live-gang” in onze mond namen. Vrijdagavond 8 maart zou het gaan gebeuren!

Live-gang

Om 18:00 uur kwamen we bij elkaar bij The factor.e aan de Friesche straatweg in Groningen. Vanzelfsprekend maakten we eerst een scrumboard en bestelden wij een pizza. Een voor een werden de post-its uitgevoerd en op done gezet. De tijd tikte door en voordat wij het doorhadden was het 10 uur ’s avonds. We keken naar de kolom to-do en wisten dit wordt hem niet meer vanavond. Allemaal hadden wij een drukke werkweek achter de rug en ons gezin en het weekend wachtte op ons. Wij kozen woensdag 20 maart voor de live-gang en namen elk een paar resterende taken mee naar huis. In de week van 11 maart hebben wij de laatste puntjes op de i gezet. Op 17 maart ging de content-freeze in. De technische acties werden uitgevoerd en op 20 maart om …. uur drukte Henri op de knop. Daarmee ging ons platform vanaf noord Nederland de wereld over.

0 Reacties

Geef een antwoord

©2024 AgileHubNoord | privacy | cookiebeleid

Login met je gegevens

Je gegevens vergeten?